Afdrukken

Verantwoordelijk Speelgoed

Verantwoordelijk Speelgoed

Het is tragisch te weten dat producten die het leven gemakkelijker en aangenamer zouden moeten maken, zoals bijvoorbeeld speelgoed, soms zorgen voor een groter gezondheidsrisico.

Het is daarom onbegrijpelijk dat sommige speelgoedfabrikanten materialen gebruiken die de gezondheid van de kleintjes kunnen benadelen. Veel speelgoed bevat synthetische chemische stoffen die negatieve effecten hebben op de gezondheid van kinderen. Van ftalaat-weekmakers in plastic speelgoed is gebleken dat zij de hormoonhuishouding verstoren, het kankerverwekkende formaldehyde wordt vaak gevonden in gelijmd hout en in puzzels.

"Politici zijn duidelijk niet happig op een verbod op gevaarlijke chemische stoffen in speelgoed", zegt Alexandra Caterbow, speelgoeddeskundige van WECF en moeder van twee kinderen van 2 en 3 jaar.

'Dit is een uiterst cynische benadering, omdat onafhankelijke tests hebben bevestigd dat bijna al deze gevaarlijke stoffen gemakkelijk kunnen worden vervangen door veilige alternatieven. En helaas is de tekst op de etiketten van het speelgoed maar al te vaak onbetrouwbaar. Bovendien is er geen verplichting voor fabrikanten om er een lijst met de chemische samenstelling van het speelgoed bij te leveren.

Bij Watermelon Cat hebben we het onderwerp serieus genomen, en daardoor kan je er zeker van zijn dat al ons speelgoed veilig is.

Onze artikelen zijn met name in Europa geproduceerd onder strenge veiligheid- en gezondheidsregels.

Ze zijn ook meestal handgemaakt door kunstenaars of kleinschalige familiebedrijven die de nadruk leggen op de kwaliteit, en niet op de prijs van het eindproduct....een groot verschil dus.

Laat je niet verleiden door goedkoop speelgoed en denk aan je kind. Koop veiligheid bij Watermelon Cat Company.

 

 Voor meer informatie over veilig speelgoed

WECF lanceerde vorig jaar de pan europese website www.eenveilignest.nl waarop ouders worden voorzien van uitgebreide informatie om zo een gezonde leefomgeving voor hun pasgeboren baby te creëren. Een Veilig Nest, in het Engels Nesting, is een unieke website in zeven talen, die door vrouwen- en milieu organisatie WECF (Women in Europe for a Common Future)  in het leven is geroepen. Een Veilig Nest leidt jonge ouders door het oerwoud van keuzes waaraan consumenten van babyproducten tegenwoordig worden blootgesteld en beslaat een hele fase uit een kinderleven. U kunt de Speelgoedwijzer hier downloaden (pdf). Ook kunt een gedrukt(e)  exemplaar van de Speelgoedwijzer aanvragen via info@bewusteouders.nl

en wecf@wecf.eu.